طرز تهیه سمبوسه ترکیه ای
سمبوسه ترکیهای نوعی سمبوسه است که در تهیه آن به جای نان از خمیر یوفکا استفاده میکنند. البته این نوع به این سمبوسه بورک هم گفته میشود. در واقع بورک، مایه ماکارونی است که داخل خمیر پیچیده و در روغن یا فر سرخ میشود. آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه سمبوسه ترکیه ای را در این مطلب یاد خواهید گرفت. حتما این سمبوسه را در خانه تهیه کرده هنر خود را به...
مواد لازم برای تهیه سمبوسه ترکیه ای:
برگ مثلثی خمیر یوفکا: ۱۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهای رنگی: ۲ عدد
پنیر پیتزا رنده شده: ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
تخممرغ: ۱ عدد
شیر: ۳ /۱پیمانه
روغن: ۳ /۱پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
آویشن: ۲ /۱ قاشق مرباخوری
زیره آسیاب شده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
تخم خرفه: مقداری
طرز تهیه سمبوسه ترکیه ای:
برای تهیه سمبوسه ترکیهای در ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده، سپس بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
بعد از نگینی کردن پیازها، داخل تابه مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن داغ ریخته، تفت دهید. زمانی که پیازها خوب طلایی و برشته شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه و با قاشق از هم باز و سرخ کنید. حالا نوبت به ادویهجات (نمک، فلفل، آویشن و زیره) میرسد. آنها را به گوشت اضافه کنید تا گوشت حین سرخ شدن مزهدار شود.
در این مرحله از آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه سمبوسه ترکیهای قارچها را شسته، ورقهای یا نگینی (به دلخواه) خرد کنید. وقتی گوشت سرخ شد، قارچها را هم اضافه کرده، تفت دهید. حالا نوبت رب گوجه فرنگی است که با مواد مخلوط شود.
فلفلهای دلمهای را بشورید، تخمهای داخلشان را بیرون بیاورید و آنها را نیز نگینی خرد کنید.
در ادامه تخممرغ را شکسته، زرده و سفیده آن را از هم جدا کرده و در ظرفهای جداگانه بریزید. به سفیده تخم مرغ، شیر و روغن اضافه کرده و با چنگال خوب هم بزنید. خمیرهای مثلثی یوفکارا را روی سطح صافی بچینید. این مخلوط را با قلمموی مخصوص آشپزی روی خمیرهای یوفکا بمالید.
در ادامه با قاشق مقداری از مایه گوشت را برداشته، روی قسمت پهن خمیر (قاعده مثلث) بریزید. سپس روی مایه گوشت کمی فلفل دلمهای نگینی شده و مقداری پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
از همان قسمتی که مواد را ریختهاید (قسمت پهن یا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا کرده و به آرامی به شکل لوله جمع کنید؛ طوری که قسمت نوک مثلث روی رول قرار بگیرد.
زرده تخممرغ را با چنگال خوب بزنید و بعد با قلمموی آشپزی روی نانهای بورک آماده شده بمالید و روی این لایه چسبناک را کنجد یا تخم خرفه بپاشید. فر را هم روشن کنید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شود.
بورکهای آماده شده را روی سینی فر بچینید. بعد از گرم شدن فر، سینی را در طبقه وسط قرار دهید و مدت حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا روی نانها طلایی شود. البته اگر زودتر از این زمان هم روی نانها طلایی و برشته شد میتوانید فر را خاموش کنید.
سمبوسههای ترکیهای را همراه با سس قرمز و سبزیجات سرو کنید. نوش جان
برگ مثلثی خمیر یوفکا: ۱۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهای رنگی: ۲ عدد
پنیر پیتزا رنده شده: ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
تخممرغ: ۱ عدد
شیر: ۳ /۱پیمانه
روغن: ۳ /۱پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
آویشن: ۲ /۱ قاشق مرباخوری
زیره آسیاب شده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
تخم خرفه: مقداری
طرز تهیه سمبوسه ترکیه ای:
برای تهیه سمبوسه ترکیهای در ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده، سپس بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
بعد از نگینی کردن پیازها، داخل تابه مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن داغ ریخته، تفت دهید. زمانی که پیازها خوب طلایی و برشته شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه و با قاشق از هم باز و سرخ کنید. حالا نوبت به ادویهجات (نمک، فلفل، آویشن و زیره) میرسد. آنها را به گوشت اضافه کنید تا گوشت حین سرخ شدن مزهدار شود.
در این مرحله از آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه سمبوسه ترکیهای قارچها را شسته، ورقهای یا نگینی (به دلخواه) خرد کنید. وقتی گوشت سرخ شد، قارچها را هم اضافه کرده، تفت دهید. حالا نوبت رب گوجه فرنگی است که با مواد مخلوط شود.
فلفلهای دلمهای را بشورید، تخمهای داخلشان را بیرون بیاورید و آنها را نیز نگینی خرد کنید.
در ادامه تخممرغ را شکسته، زرده و سفیده آن را از هم جدا کرده و در ظرفهای جداگانه بریزید. به سفیده تخم مرغ، شیر و روغن اضافه کرده و با چنگال خوب هم بزنید. خمیرهای مثلثی یوفکارا را روی سطح صافی بچینید. این مخلوط را با قلمموی مخصوص آشپزی روی خمیرهای یوفکا بمالید.
در ادامه با قاشق مقداری از مایه گوشت را برداشته، روی قسمت پهن خمیر (قاعده مثلث) بریزید. سپس روی مایه گوشت کمی فلفل دلمهای نگینی شده و مقداری پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
از همان قسمتی که مواد را ریختهاید (قسمت پهن یا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا کرده و به آرامی به شکل لوله جمع کنید؛ طوری که قسمت نوک مثلث روی رول قرار بگیرد.
زرده تخممرغ را با چنگال خوب بزنید و بعد با قلمموی آشپزی روی نانهای بورک آماده شده بمالید و روی این لایه چسبناک را کنجد یا تخم خرفه بپاشید. فر را هم روشن کنید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شود.
بورکهای آماده شده را روی سینی فر بچینید. بعد از گرم شدن فر، سینی را در طبقه وسط قرار دهید و مدت حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا روی نانها طلایی شود. البته اگر زودتر از این زمان هم روی نانها طلایی و برشته شد میتوانید فر را خاموش کنید.
سمبوسههای ترکیهای را همراه با سس قرمز و سبزیجات سرو کنید. نوش جان
منبع: مجله صورتی ها